Algemene voorwaarden,

betaling en annuleringsvoorwaarden

1) De aanvraag moet schriftelijk (brief, fax) gedaan worden. Telefonisch worden alleen inlichtingen gegeven. Op de aanvraag dient u te vermelden "naam, aantal personen, gewenst type hotel, datum van aankomst en van vertrek en overige boekingen. De bevestiging van uw aanvraag ontvangt u per omgaande.

2) Prijzen en boekingen

De basisprijzen zijn vermeld in onze aanbieding. De prijzen van de extra boekingen zenden wij u op aanvraag per omgaande, net als de prijzen voor groepen. Elke 21ste persoon reist gratis. Alle prijzen bevestigen wij gelijktijdig met de bevestiging van de boekingen.

3) Betaling

Individuele

rizigers kunnen betalen door het bedrag over te maken op onze bankrekening of per creditcard. Met een creditcard reserveert u uw aanvraag. We accepteren Visa,
Master Card, American Express.Cheques worden niet geaccepteerd

Groepen

met de bevestiging sutren wij u de rekening. Een aanbetaling van 50% van het totaalbedrag moet op onze rekening zijn bijgeschreven uiterlijk 30 dagen voor de datum van de eerste voor u gemaakte boeking. Het resterende bedrag voor de datum van de eerste voor u gemaakte boeking.

4) Annuleringsvoorwaarden

Individuele reizigers

In geval van annulering van uw boekingen, 5 dagen of minder voor de datum van de eerste voor u gemaakte boeking, wordt van uw creditcart automatisch het bedrag afgeschreven dat verschuldigd is voor de eerste ovrenachting.
De toegangtasprijzen voor de diverse voorstellingen blijft u volledig verschludigd.

Groepen

Tot 45 dagen voor de datum van de eerste voor u gemaakte boeking betaalt u geen vergoeding
dagen voor de datum 
van de eerste

45 - 25 20% van de overnachtingsprijs
24 - 10 50% van de overnachtingsprijs, transfers en bestelde toegangskaarten
9 - 4 80% van de overnachtingsprijs, transfers en bestelde toegangskaarten
tot 3 100% alle gemaakte boekingen

5) Klachten

In geval de boekingen voor de klant niet de overeengekomen kwaliteit of kwantiteit hebben, heeft de klant het recht te klagen. De klacht moet zo snel mogelijk kenbaar gemaakt worden bij de gids, bij ons kantoor of bij de receptie van de overnachtingsgelegenheid, zodat de klacht kan worden verholpen. In geval uw klacht niet direct kan worden verholpen, wordt u verzocht ons zo snel mogelijk schriftelijk van de klacht op de hoogte te stellen.


JOMYS, tourist centrum 
Na Morani 5. 120 00 Prag 2, Czech Republic
Tel: +420 2 24 91 64 85  Fax : +420 2 24 92 24 52
jomys@agencyjomys.cz